De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

millefeuille van kaneelwarka en fruit (dessert van zelfgemaakt filodeeg)

60 MIN
Millefeuille van kaneelwarka en fruit (dessert van zelfgemaakt filodeeg)

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Kaneelwarka
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de bloem, zout, kaneelpoeder, water en een eetlepel olijfolie in de keukenmachine. Zeef het mengsel en laat circa 15 minuten in de koelkast rusten. Verwarm een koekenpan en bestrijk de pan met olie. Smeer met een kwast het beslag in de pan. Laat het beslag stollen en trek los van de pan. Herhaal tot het beslag op is. Bestrijk de kaneelwarka direct met olijfolie om uitdrogen te voorkomen. Snijd nadat het beslag op is, de kaneelwarka in de gewenste vorm. Leg de kaneelwarka op een siliconenmatje, bestrooi met suiker en dek af met een ander siliconenmatje. Bak in de oven in circa 6 minuten krokant.

Fruit
Strooi de suiker in een pan. Tourneer de appels (of snijd in partjes) en verwarm ze in de suiker tot ze gekaramelliseerd zijn. Zet het vuur uit. Snijd partjes uit de sinaasappel. Snijd de vijgen in partjes.

Koffie-vanillesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de room met het vanillemerg, de helft van de suiker, de helft van de melk en de koffiebonen aan de kook. Splits de eieren en gebruik de dooiers. Meng de andere helft van de melk met de eidooiers en voeg al roerende toe aan de room. Gaar het mengsel al roerend circa 5 minuten op laag vuur tot het dikker begint te worden. Zeef de koffie-vanillesaus.

Vijgenbeignet
Verwarm de frituur tot 160 ºC. Schil de vijgen. Meng de bloem, granaatappelmelasse en een scheutje water zodat er een dik beslag ontstaat. Doop de vijgen in het beslag en frituur ze in circa 4 minuten goudbruin.

Serveren
Bouw het taartje laag voor laag op met de gekaramelliseerde appel, sinaasappelsegmenten, vijgenpartjes en de krokante kaneelwarka. Schep de koffie-vanillesaus eromheen en leg op elk bord een vijgenbeignet. Verdeel het overgebleven fruit mooi op het bord.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker