De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mihoen uit de wok met tofoe en spitskool

Kook de mihoen of eiermie gaar volgens de gebruiksaanwijzing en spoel koud met water. Tofoe bakken: Laat de tofoe uitlekken en snijd hem in blokjes. Maak een marinade van de ketjap, sambal en het gembersiroop.
Marineer de tofoe kort in de marinade en giet de tofoe af.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mihoen uit de wok met tofoe en spitskool

Bereidingswijze

 

Kook de mihoen of eiermie gaar volgens de gebruiksaanwijzing en spoel koud met water.

Tofoe bakken:

Laat de tofoe uitlekken en snijd hem in blokjes.

Maak een marinade van de ketjap, sambal en het gembersiroop.

Marineer de tofoe kort in de marinade en giet de tofoe af.

Verhit olie in een pan en bak hierin de tofoe in circa 5 minuten krokant.

Spitskool uit de wok:

Pel en snijd de knoflook grof.

Snijd de prei in de lengte in vieren, was hem onder de kraan en snijd de prei fijn.

Maak de spitskool schoon en snijd de bladeren in dunne repen.

Verhit een scheut olie in de wok en bak de knoflook en de prei.

Snijd de bosuitjes fijn en voeg ze toe.

Voeg de kool toe en roerbak de kool circa 5 minuten mee.

Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Voeg toe aan de spitskool.

Breng op smaak met zout en peper.

Mihoen uit de wok met tofoe en spitskool:

Voeg de mihoen toe aan de spitskool.

Voeg de tofoe met bakvocht toe.

Voeg als laatste de pinda’s toe.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.