Mihoen met zoetzure bleekselderij en soja-kip

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Zoetzure bleekselderij

Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukjes van circa 2 centimeter. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bleekselderij circa 4 minuten. Roer de azijn en de honing door de bleekselderij en laat circa 5 minuten inkoken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Soja-kip

Snijd de kip in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar. Bak de sesamzaadjes circa de laatste 2 minuten met de kip mee. Breng op smaak met de sojasaus en een beetje versgemalen peper. Roer de sesamolie erdoor.

Mihoen

Breng een pan met water aan de kook. Schil en snijd de bospenen in dunne schuine plakjes. Kook de mihoen met de bospenen in circa 4 minuten gaar en giet af. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Hak de koriander fijn. Roer de bosui, koriander en de taugé door de mihoen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

Verdeel de mihoen, zoetzure bleekselderij en de kip over borden.

Ingredienten

4
Personen

Zoetzure bleekselderij

  • 5 stengels bleekselderij
  • arachideolie
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 2 el honing

Soja-kip

  • 400 g kipfilet
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Mihoen

  • 1 bosje bospenen
  • 300 g mihoen
  • 1 bosje bosui
  • 1 bosje koriander
  • 100 g taugĂ©
Geef je waardering
0