De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mexicaanse kapsalon

Je bent vast bekend met de kapsalon. Vandaag maken we de Mexicaanse variant, net even anders maar zeker net zo lekker!

30 min voorbereidingstijd
20 min oventijd
Mexicaanse kapsalon

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Een recept voor een heerlijke Mexicaanse kapsalon. Ook wel frachos (friet + nachos) of patatchos (patat + nachos) genoemd. Het recept is simpel: knapperige zoete-aardappelfriet met daarover kruidig gehakt, guacamole, tomatensalsa en crème fraîche."

Bereidingswijze

Mexicaanse kapsalon

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de zoete aardappel in dunne frieten van ongeveer 1 cm x 1 cm. Besprenkel met een eetlepel zonnebloemolie en hussel door tot alle frietjes bedekt zijn. Strooi er dan de ½ tl theelepel maïzena over en verspreid het goed over de frieten. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin.

  2. Verhit ondertussen de halve eetlepel olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt bruin terwijl je het regelmatig omschept. Doe er dan de 2 eetlepels Picadillo kruiden en de eetlepel tomatenpuree bij en bak kort mee. Voeg een scheutje water toe en laat op laag vuur ongeveer 5 minuten indikken, schep regelmatig door.

  3. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en voeg de witte delen toe aan het gehakt en bak mee. Bewaar de groene delen als topping.

  4. Maak de tomatensalsa. Halveer de cherry tomaten en knijp het vruchtvlees eruit. Hak ze fijn met een snufje zout.

  5. Snijd de boven en de onderkant van de limoen, knijp deze uit in de crème fraîche en roer door. Snijd de overgebleven limoen in 4 partjes.

  6. Maak de avocado schoon en prak deze met een vork. Meng dit in een kom met het sap van een halve limoen, ¼ van de tomatensalsa en zout en peper naar smaak. Giet de mais af. Was de koriander of peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes. Zet apart.

  7. Haal de zoete-aardappelfrieten uit de oven. Verwarm de grill van de oven voor en bouw ondertussen de Mexicaanse kapsalon. Bedek een kleine ovenschaal met aluminium folie en leg hier de zoete-aardappelfrieten op. Schep hier het gehakt op en strooi de kaas eroverheen. Gril tot de kaas gesmolten is. Verdeel er daarna de guacamole, tomatensalsa, 2 partjes limoen, crème fraîche en mais over. Maak het geheel af met de koriander- of peterselieblaadjes.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker