De Mexicaanse kapsalon gemaakt van knapperige zoete-aardappelfriet met kruidig gehakt, kaas, guacamole en crème fraîche. Afhankelijk of je boven of onder de rivieren woont, korten we 'm af tot frachos (friet + nachos) of patatchos (patat + nachos)

Ingredienten

2
Personen

Mexicaanse kapsalon

  • 6 cherrytomaatjes
  • 1 limoen
  • 125 gr crème fraîche
  • 1 avocado
  • peper en zout
  • 1 blikje mais
  • 80 gr geraspte kaas
  • 5 gr koriander of peterselie

Kruidig gehakt

  • 300 gr gehakt
  • 4 el picadillokruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 bosui

Zoete-aardappelfrieten

  • 200 gr zoete aardappel
  • 1 el zonnebloemolie
  • ½ tl maïzena

Bereidingswijze

55 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de zoete aardappel in dunne frieten van ongeveer 1 cm x 1 cm. Besprenkel met een eetlepel zonnebloemolie en hussel door tot alle frietjes bedekt zijn. Strooi er dan de ½ tl theelepel maïzena over en verspreid het goed over de frieten. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin.

Stap 2:
Verhit ondertussen de halve eetlepel olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt bruin terwijl je het regelmatig omschept. Doe er dan de 2 eetlepels Picadillo kruiden en de eetlepel tomatenpuree bij en bak kort mee. Voeg een scheutje water toe en laat op laag vuur ongeveer 5 minuten indikken, schep regelmatig door.

Stap 3:
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en voeg de witte delen toe aan het gehakt en bak mee. Bewaar de groene delen als topping.

Stap 4:
Maak de tomatensalsa. Halveer de cherry tomaten en knijp het vruchtvlees eruit. Hak ze fijn met een snufje zout.

Stap 5:
Snijd de boven en de onderkant van de limoen, knijp deze uit in de crème fraîche en roer door. Snijd de overgebleven limoen in 4 partjes.

Stap 6:
Maak de avocado schoon en prak deze met een vork. Meng dit in een kom met het sap van een halve
 limoen, ¼ van de tomatensalsa en zout en peper naar smaak. Giet de mais af. Was de koriander of peterselie en pluk de blaadjes van de steeltjes. Zet apart.

Stap 7:
Haal de zoete-aardappelfrieten uit de oven. Verwarm de grill van de oven voor en bouw ondertussen de Mexicaanse kapsalon. Bedek een kleine ovenschaal met aluminium folie en leg hier de zoete-aardappelfrieten op. Schep hier het gehakt op en strooi de kaas eroverheen. Gril tot de kaas gesmolten is. Verdeel er daarna de guacamole, tomatensalsa, 2 partjes limoen, crème fraîche en mais over. Maak het geheel af met de koriander- of peterselieblaadjes.

Geef je waardering

Mexicaanse kapsalon
Mexicaanse kapsalon