Mexicaanse gehaktballetjes met maïspannenkoekjes

9
Makkelijk
Mexicaanse gehaktballetjes met maïspannenkoekjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De Mexicaanse gehaktballetjes
Breek een ei in een kom en meng met het gehakt, zout, peper en chilipoeder. Meng het gehakt met ei, zout, peper en chilipoeder. Voeg paneermeel toe als het gehakt te nat is.

Verhit olie in een pan. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten alle kanten bruin en gaar. Maak de champignons schoon en snijd grote exemplaren in vieren.

Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in stukjes. Pel en hak de knoflook fijn. Voeg de champignons, paprika en de knoflook toe aan de pan met gehakt balletjes en bak circa de laatste 5 minuten mee.

De maïspannenkoekjes
Laat de maïskorrels ontdooien. Pureer de 2/3e  van de maïskorrels met 2 eieren glad.  Snijd de salami in kleine blokjes. (verwijder indien nodig het velletje). Roer de salami met de rest van de maïskorrels door de maïspuree.

Roer er zoveel aardappelzetmeel door, totdat er een stevig mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheut olie in een pan.

Schep het maïsbeslag als 4 pannenkoekjes in de pan. Bak de pannenkoekjes in circa 3 minuten aan beide kanten gaar.

Ingredienten

4
Personen

Mexicaanse gehaktballetjes met maïspannenkoekjes

  • 3 eieren
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 snufje chilipoeder
  • paneermeel
  • zonnebloemolie
  • 250 g champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g maïskorrels (diepvries)
  • 100 g salami
  • 3 el aardappelzetmeel
  • zout
  • versgemalen peper
Mexicaanse gehaktballetjes met maïspannenkoekjes
Geef je waardering
9