Mexicaanse ceviche

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Snijd de peper in ringetjes en laat ze in een pan met een kopje water circa 5 minuten zachtjes koken. Laat het peperwater afkoelen. Snijd de vis in blokjes en overgiet ze met het peperwater. Pers de limoen uit en voeg het sap, samen met zout en olie toe en laat het circa 30 minuten marineren in de koelkast. Halveer de avocado, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en wrijf het door een zeef. Voeg de mayonaise en een scheutje water toe. Breng op smaak met zout. Halveer de tomaatjes. Laat de visblokjes uitlekken en schep ze op de borden. Lepel de avocado eromheen en garneer met de tomaatjes en takjes rucolacress of tuinkers.

Dit recept komt uit de aflevering over Mexico van het programma The Taste of Life Travel.

Mexico

Ingredienten

4
Personen

Mexicaanse ceviche

  • 1 halve groene peper
  • 250 g heilbotfilet
  • 1 limoen
  • zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 avocado
  • 2 el mayonaise
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 bakje cress (tuinkers of rucolacress)
Geef je waardering
2