- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
- Was de meiknol.
- Snijd de knol in dunne plakjes met een keukenmachine, mandoline of kaasschaaf.
- Gooi de plakjes in een bak en giet er de olie overheen. Zorg ervoor dat alle plakjes geolied zijn.
- Verdeel de plakjes over het bakpapier op de bakplaat.
- Meng in een schaaltje de paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipeper, versgemalen peper, knoflookpoeder en zout (niet te veel zout!).
- Strooi het kruidenmengsel over de plakjes .
- Schuif de plaat in de oven en bak aan weerszijden ongeveer 10 minuten.
- Je kunt de chips uiteraard ook bakken in hete zonnebloemolie in een pannetje of frituurpan.
- Lekker met een dip van Griekse yoghurt, limoen, peper en koriander.
Meiknolchips met paprika
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Wat vond jij ervan?
Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties