- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.
- Was de meiknol.
- Snijd de knol in dunne plakjes met een keukenmachine, mandoline of kaasschaaf.
- Gooi de plakjes in een bak en giet er de olie overheen. Zorg ervoor dat alle plakjes geolied zijn.
- Verdeel de plakjes over het bakpapier op de bakplaat.
- Meng in een schaaltje de paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, chilipeper, versgemalen peper, knoflookpoeder en zout (niet te veel zout!).
- Strooi het kruidenmengsel over de plakjes .
- Schuif de plaat in de oven en bak aan weerszijden ongeveer 10 minuten.
- Je kunt de chips uiteraard ook bakken in hete zonnebloemolie in een pannetje of frituurpan.
- Lekker met een dip van Griekse yoghurt, limoen, peper en koriander.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties