Meiknol met een bite

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  • Breng een pan met water en een beetje zout, de ui en peper aan de kook en kook de rijst hierin volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Giet af.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de boven- en onderkant van de meiknol en snijd de meiknol in stukjes.
  • Schil en snijd de wortel in stukjes.
  • Kook de meiknol en de wortel circa 1 minuut. Giet af en laat uitlekken.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Maal de noten fijn in het bakje van de staafmixer.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de meiknol en de wortel circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg na circa 1 minuut de knoflook, boter, noten en drie kwart van de peterselie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de rijst en de meiknol over borden. Verbrokkel de feta eroverheen en bestrooi met de resterende peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Meiknol met een bite

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 4 meiknollen
  • 1 wortel
  • 1 bosje peterselie
  • 200 g gemengde noten
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • klontje roomboter
  • 200 g feta

Extra nodig

  • staafmixer
  • staafmixerbakje
Geef je waardering
0