- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
- Breng een pan met water en een beetje zout, de ui en peper aan de kook en kook de rijst hierin volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Giet af.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de boven- en onderkant van de meiknol en snijd de meiknol in stukjes.
- Schil en snijd de wortel in stukjes.
- Kook de meiknol en de wortel circa 1 minuut. Giet af en laat uitlekken.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Maal de noten fijn in het bakje van de staafmixer.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de meiknol en de wortel circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg na circa 1 minuut de knoflook, boter, noten en drie kwart van de peterselie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de rijst en de meiknol over borden. Verbrokkel de feta eroverheen en bestrooi met de resterende peterselie.
0 reacties