De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

meiknol met een bite

30 min (voor)bereidingstijd
Meiknol met een bite

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.
  • Breng een pan met water en een beetje zout, de ui en peper aan de kook en kook de rijst hierin volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Giet af.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de boven- en onderkant van de meiknol en snijd de meiknol in stukjes.
  • Schil en snijd de wortel in stukjes.
  • Kook de meiknol en de wortel circa 1 minuut. Giet af en laat uitlekken.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Maal de noten fijn in het bakje van de staafmixer.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de meiknol en de wortel circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg na circa 1 minuut de knoflook, boter, noten en drie kwart van de peterselie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de rijst en de meiknol over borden. Verbrokkel de feta eroverheen en bestrooi met de resterende peterselie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker