Meghli (rijstpudding) in Kataifi

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 hours and 30 minutes totale tijd

Kataifi

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kataifi voorzichtig uit elkaar. Smelt de boter en meng het met de kataifi. Wikkel de kataifi om de steekringen. Plaats de omwikkelde stekerringen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven tot de kataifi goudbruin is. Verwijder de ringen.

Meghli

Bedek de binnenkant van de stekerringen met de cellofaanrandjes. Vijzel het anijszaad en karwijzaad tot poeder. Breng het water met het rijstmeel aan de kook.  Voeg al roerend de suiker, anijszaad, karwijzaad en kaneelpoeder toe en breng aan de kook. Laat de massa al roerend indikken en verdeel het direct over de 4 steekringen. Laat afkoelen in de koelkast.

Serveren

Bestrooi de meghli met kokos en garneer met de pistachenoten.

Haal voorzichtig de cellofaanrandjes van de meghli en zet de meghli in de gebakken kataifi.

TIP

Vries de meghli een klein beetje aan zodat het steviger is en gemakkelijker in de kataifi past.

Ingredienten

4
Personen

Voor de kataifi

  • 80 g kataifi
  • 40 g roomboter

Voor de meghli

  • 1 el anijszaad
  • 1 tl karwijzaad
  • 12 gepelde ongezouten pistachenoten
  • 800 ml water
  • 60 g rijstmeel
  • 100 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 el gemalen kokos

Extra nodig

  • 4 steekringen
  • bakpapier
  • 4 cellofaanrandjes passend in de stekerringen (evt. zelf knippen)
  • vijzel
Geef je waardering
6