De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Meghli (rijstpudding) in Kataifi

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kataifi voorzichtig uit elkaar. Smelt de boter en meng het met de kataifi. Wikkel de kataifi om de steekringen.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Meghli (rijstpudding) in Kataifi

Bereidingswijze

Kataifi

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kataifi voorzichtig uit elkaar. Smelt de boter en meng het met de kataifi. Wikkel de kataifi om de steekringen. Plaats de omwikkelde stekerringen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven tot de kataifi goudbruin is. Verwijder de ringen.

Meghli

Bedek de binnenkant van de stekerringen met de cellofaanrandjes. Vijzel het anijszaad en karwijzaad tot poeder. Breng het water met het rijstmeel aan de kook.  Voeg al roerend de suiker, anijszaad, karwijzaad en kaneelpoeder toe en breng aan de kook. Laat de massa al roerend indikken en verdeel het direct over de 4 steekringen. Laat afkoelen in de koelkast.

Serveren

Bestrooi de meghli met kokos en garneer met de pistachenoten.

Haal voorzichtig de cellofaanrandjes van de meghli en zet de meghli in de gebakken kataifi.

TIP

Vries de meghli een klein beetje aan zodat het steviger is en gemakkelijker in de kataifi past.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.