De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Meghli (rijstpudding) in Kataifi

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kataifi voorzichtig uit elkaar. Smelt de boter en meng het met de kataifi. Wikkel de kataifi om de steekringen.

150 MIN
Meghli (rijstpudding) in Kataifi
Mounir Toub

Bereidingswijze

Kataifi

Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kataifi voorzichtig uit elkaar. Smelt de boter en meng het met de kataifi. Wikkel de kataifi om de steekringen. Plaats de omwikkelde stekerringen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven tot de kataifi goudbruin is. Verwijder de ringen.

Meghli

Bedek de binnenkant van de stekerringen met de cellofaanrandjes. Vijzel het anijszaad en karwijzaad tot poeder. Breng het water met het rijstmeel aan de kook.  Voeg al roerend de suiker, anijszaad, karwijzaad en kaneelpoeder toe en breng aan de kook. Laat de massa al roerend indikken en verdeel het direct over de 4 steekringen. Laat afkoelen in de koelkast.

Serveren

Bestrooi de meghli met kokos en garneer met de pistachenoten.

Haal voorzichtig de cellofaanrandjes van de meghli en zet de meghli in de gebakken kataifi.

TIP

Vries de meghli een klein beetje aan zodat het steviger is en gemakkelijker in de kataifi past.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker