Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De aardappels koken:
Schil de aardappels.
Kook de aardappels in 15 minuten beetgaar.
De mediterrane saus :
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Snijd de olijven in stukjes en hak de kappertjes fijn.
Voeg de tomaten, olijven en kappertjes samen met een scheut olijfolie in een pan.
Verwarm dit op een laag vuur voor circa 6 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
De mediterrane tofuburgers:
Giet de aardappels af, laat ietwat afkoelen.
Rasp de aardappels grof boven een kom.
Laat de tofu uitlekken en verkruimel boven de kom met aardappelrasp.
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn
Breek het ei in de kom en voeg de paneermeel, ui en knoflook toe.
Roer door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Vorm 4 burgers van het mengsel.
Verhit olie in een pan en bak de tofuburgers in circa 8 minuten gaar.
De bloemkool:
Breng een pan met water en zout aan de kook voor de bloemkool.
Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes.
Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar.
De focaccia en veldsla:
Snijd de focaccia
Was en droog de sla goed. Meng de sla met een scheut olijfolie en wat peper en zout.
0 reacties