Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Was de zoete aardappels en leg ze in een ovenschaal. Prik er met een vork kleine gaatjes in en bestrijk met olie. Laat 40 minuten poffen in de oven.
-
Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
-
Maak een mengsel van het gerookt-paprikapoeder, peper, zout en olijfolie. Meng dit vervolgens met de kikkererwten.
-
Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat de laatste 25 minuten bij de zoete-aardappelen in oven en bak knapperig. Roer halverwege om.
-
Pel ondertussen de ui en snijd in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Verkruimel de feta en hak de munt en hazelnoten grof.
-
Snijd de zoete aardappels doormidden en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit. Laat ongeveer 1 cm zitten.
-
Fruit de knoflook en ui in de pan. Voeg beetje-bij-beetje de spinazie á la crème, za'atar en het vruchtvlees van de zoete aardappel toe. Bak het geheel gaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
-
Schep het spinaziemengsel in de gehalveerde zoete aardappels. Verdeel de kikkererwten eroverheen. Garneer met feta, munt en hazelnoten.
0 reacties