De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mediterraans gevulde zoete aardappel

Een supermakkelijk gerecht met veel groente is altijd een goed idee! Dit recept wordt gegarandeerd jouw nieuwe favoriet.

20 min voorbereidingstijd
40 min oventijd
Mediteraans gevulde zoete aardappel

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Iets makkelijkers dan dit heerlijke gerecht, kun je je bijna niet bedenken. Er zijn geen ingewikkelde ingrediënten of technieken nodig. Schuif het in de oven en klaar is kees!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de zoete aardappels en leg ze in een ovenschaal. Prik er met een vork kleine gaatjes in en bestrijk met olie. Laat 40 minuten poffen in de oven.

  3. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken. 

  4. Maak een mengsel van het gerookt-paprikapoeder, peper, zout en olijfolie. Meng dit vervolgens met de kikkererwten.

  5. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat de laatste 25 minuten bij de zoete-aardappelen in oven en bak knapperig. Roer halverwege om.

  6. Pel ondertussen de ui en snijd in halve ringen. Pel en pers de knoflook. Verkruimel de feta en hak de munt en hazelnoten grof.

  7. Snijd de zoete aardappels doormidden en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit. Laat ongeveer 1 cm zitten.

  8. Fruit de knoflook en ui in de pan. Voeg beetje-bij-beetje de spinazie á la crème, za'atar en het vruchtvlees van de zoete aardappel toe. Bak het geheel gaar en voeg naar smaak zout en peper toe.

  9. Schep het spinaziemengsel in de gehalveerde zoete aardappels. Verdeel de kikkererwten eroverheen. Garneer met feta, munt en hazelnoten.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker