Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta

3
Makkelijk

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Mechaoui
Rooster het komijnzaad kort in een hete koekenpan. Snijd de koriander fijn. Pel en rasp de teentjes knoflook. Meng dit alles door elkaar en roer er een scheut olijfolie en het sap van een citroen door. Snijd het lamsvlees in grove blokjes en kneed de marinade erdoorheen. Marineer het vlees minimaal een half uur. Veeg het teveel aan kruiden van het vlees en rijg het vlees aan spiesen. Gril het vlees circa 10 minuten om en om op een hete grill of barbecue.

Serveer met extra komijnzout (vijzel daarvoor wat komijnpoeder met zout).

Köfte
Verwarm de grillpan. Snijd de peterselie en koriander grof. Rasp de citroen. Pel en snijd de ui en knoflook grof. Mix de ui met de knoflook, peterselie, koriander, komijn, paprikapoeder, citroenrasp en –sap in een keukenmachine of met de staafmixer fijn tot een gladde pasta. Breng op smaak met een beetje zout. Kneed de pasta door het lamsgehakt. Vorm met vochtige handen köfte om de satéstokjes en gril ze in circa 10 minuten om en om gaar.

Ingredienten

4
Personen

Mechaoui

  • 4 el komijnzaad
  • 1 bos koriander
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 400 g mals lamsvlees zonder bot

Köfte met Marokkaanse kruidenpasta

  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 400 g lamsgehakt

Extra nodig:

  • grillpan
  • satéstokjes
  • keukenmachine of staafmixer
  • rasp
Geef je waardering
3