Mazarintaart

0
Gemiddeld
Mazarintaart

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 uur en 40 minuten totale tijd

Bereiding
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit, meng met de bloem en het zout. Kneed de boter met de poedersuiker en het de eidooier glad, voeg de bloem toe en kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik. Vet de vorm in bekleed met het deeg en prik het deeg in. Leg een stukje bakpapier op het deeg en verdeel daarop de blindbakbonen. Bak de bodem circa 10 minuten, verwijder het bakpapier en de blindbakbonen.

Vulling
Verlaag de oven temperatuur naar 180 ºC. Klop de boter met de marsepein en de poedersuiker tot een egale massa. Roer de eieren er stuk voor stuk door. Meng het amandelpoeder door de vulling. Rasp de gele schil van de citroen over de vulling en meng goed door. Verdeel de vulling in de voorgebakken taartbodem. Bak de taart nog 30 minuten goudbruin en gaar.

Snijd een bloemsjabloon uit het karton. Leg de sjabloon op de taart en bestrooi met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Zanddeeg

  • 1 vanillestokje
  • 220 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 150 g boter
  • 40 g poedersuiker
  • 1 eidooier

Vulling

  • 190 g boter
  • 150 g marsepein
  • 105 g poedersuiker
  • 3 eieren
  • 120 g amandelpoeder
  • 1 citroen

Extra nodig

  • 1 gekartelde bakvorm van 23 cm doorsnede
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • stuk karton voor het sjabloon
  • poedersuiker om te bestuiven
Mazarintaart
Geef je waardering
0