De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mazarintaart

70 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Mazarintaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bereiding
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit, meng met de bloem en het zout. Kneed de boter met de poedersuiker en het de eidooier glad, voeg de bloem toe en kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik. Vet de vorm in bekleed met het deeg en prik het deeg in. Leg een stukje bakpapier op het deeg en verdeel daarop de blindbakbonen. Bak de bodem circa 10 minuten, verwijder het bakpapier en de blindbakbonen.

Vulling
Verlaag de oven temperatuur naar 180 ºC. Klop de boter met de marsepein en de poedersuiker tot een egale massa. Roer de eieren er stuk voor stuk door. Meng het amandelpoeder door de vulling. Rasp de gele schil van de citroen over de vulling en meng goed door. Verdeel de vulling in de voorgebakken taartbodem. Bak de taart nog 30 minuten goudbruin en gaar.

Snijd een bloemsjabloon uit het karton. Leg de sjabloon op de taart en bestrooi met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker