De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

matze met zalm

Verras je tafelgenoten met deze heerlijke belegde matzes

Matsepizza met zalm

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Matzes worden volgens traditie van de Joodse gemeenschap gegeten tijdens Pasen. De meest bekende manier om matzes te eten is met boter en suiker. Met dit recept deel ik lekkere twist. Namelijk met zalm en een romige wasabitopping.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Roer de mayonaise, crème fraîche en wasabi door elkaar en schep de saus in een klein spuitzakje. 

  2. Snijd de zalm in dunne plakjes, de tomaatjes in kwarten en de ui in dunne halveringen.

    Gerookte zalm is ook erg lekker in dit recept. 

  3. Verdeel de plakjes zalm over de vier matzes en beleg deze met de tomaten, rode ui en de tuinkers.  

     

    Beleg de matzes zo kort mogelijk voordat ze gegeten worden, dan blijven ze lekker krokant. 

  4. Spuit de wasabisaus in dunne lijntjes over de matzes. Breng op smaak met citroensap en zout en peper.

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker