De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

matcha-chocolademousse

Matcha is op het moment een onmisbaar ingrediënt in virale recepten. Dit is jouw moment om de ongekend populaire thee te gebruiken in deze romige chocolademousse.

20 min voorbereidingstijd
60 min wachttijd
matcha-chocoaldemousse met slagroom

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Matcha heeft een diepe groene-theesmaak. Met een zoete tegenhanger als witte chocolade breng je deze smaak perfect in balans. Het ideale dessert om je avond mee af te sluiten."

Bereidingswijze

Matcha-chocolademousse

  1. In een ruime kom meng je 50 ml slagroom met 1 eetlepel matchapoeder. 

  2. Voeg de witte chocolade en een snufje zout toe, en laat alles au bain-marie smelten boven een pan met kokend water. Roer het geheel goed door, neem de kom van het vuur en laat het afkoelen.

  3. Klop de resterende 450 ml koude slagroom met de poedersuiker tot stijve pieken. Doe ½ van de slagroom in een spuitzak en bewaar dit voor de topping in de koelkast.
     

    Geen probleem? Gebruik dan gewoon een lepel om de slagroom over de mousse te verdelen.

  4. Meng de helft van de opgeklopte slagroom met het afgekoelde chocolademengsel en mix goed door met een garde. Voeg vervolgens de resterende slagroom toe en spatel dit voorzichtig door tot een homogene mousse.

  5. Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  6. Spuit of lepel de slagroom voor het serveren op de chocolademousse. Bestrooi met matchapoeder.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker