Matcha-chocolademousse
-
In een ruime kom meng je 50 ml slagroom met 1 eetlepel matchapoeder.
-
Voeg de witte chocolade en een snufje zout toe, en laat alles au bain-marie smelten boven een pan met kokend water. Roer het geheel goed door, neem de kom van het vuur en laat het afkoelen.
-
Klop de resterende 450 ml koude slagroom met de poedersuiker tot stijve pieken. Doe ½ van de slagroom in een spuitzak en bewaar dit voor de topping in de koelkast.
-
Meng de helft van de opgeklopte slagroom met het afgekoelde chocolademengsel en mix goed door met een garde. Voeg vervolgens de resterende slagroom toe en spatel dit voorzichtig door tot een homogene mousse.
-
Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
-
Spuit of lepel de slagroom voor het serveren op de chocolademousse. Bestrooi met matchapoeder.
0 reacties