Marokkaanse stoofschotel

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Voorbereiding van de stoofschotel:

  • Indien nodig, verwijder de pitten uit de pruimen in de tutti frutti.
  • Breng 200 ml water aan de kook en schenk dit op de tutti frutti.
  • Laat circa 10 minuten weken.
  • Pel en snipper de uien, pel en hak de tenen knoflook fijn.
  • Was de aubergine en courgette en snijd in blokjes.
  • Schil de pompoen, halveer, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
  • Kook de couscous gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

De Marokkaanse stoofschotel:

  • Verhit een scheut olie in een pan.
  • Bak hierin de ui, knoflook, aubergine, courgette en pompoenblokjes.
  • Voeg de kerrie-, komijn-, kaneel- en chilipoeder toe en roer alles goed door.
  • Voeg de tutti frutti met het water toe. Voeg eventueel meer water toe zodat de groente net onderstaat en breng aan de kook.
  • Voeg het bouillonblokje toe en laat oplossen.
  • Zet het vuur laag en leg de deksel half op de pan en stoof de groente in circa 10 minuten zacht.
  • Voeg de kikkererwten circa de laatste 5 minuten toe.
  • Was en snijd de peterselie fijn. Roer door de stoofschotel.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap door de citroen te halveren en uit te knijpen.

Ingredienten

4
Personen

Marokkaanse stoofschotel

  • 250 g tutti frutti
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 fles pompoen (ca 500 g)
  • 400 g kikkererwten
  • 300 g cous cous
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1 citroen
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
4