Voorbereiding van de stoofschotel:
- Indien nodig, verwijder de pitten uit de pruimen in de tutti frutti.
- Breng 200 ml water aan de kook en schenk dit op de tutti frutti.
- Laat circa 10 minuten weken.
- Pel en snipper de uien, pel en hak de tenen knoflook fijn.
- Was de aubergine en courgette en snijd in blokjes.
- Schil de pompoen, halveer, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
- Kook de couscous gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
De Marokkaanse stoofschotel:
- Verhit een scheut olie in een pan.
- Bak hierin de ui, knoflook, aubergine, courgette en pompoenblokjes.
- Voeg de kerrie-, komijn-, kaneel- en chilipoeder toe en roer alles goed door.
- Voeg de tutti frutti met het water toe. Voeg eventueel meer water toe zodat de groente net onderstaat en breng aan de kook.
- Voeg het bouillonblokje toe en laat oplossen.
- Zet het vuur laag en leg de deksel half op de pan en stoof de groente in circa 10 minuten zacht.
- Voeg de kikkererwten circa de laatste 5 minuten toe.
- Was en snijd de peterselie fijn. Roer door de stoofschotel.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap door de citroen te halveren en uit te knijpen.
0 reacties