- Verwarm de oven voor op 180˚C
De pizza’s
- Snijd de het brood in zijn geheel door.
- Meng in een kom de ketchup, sambal, chilisaus en tomatenpuree.
- Besmeer de broden royaal met het mengsel.
- Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
- Pel en snijd de uien in hetzelfde formaat als de paprika.
- •Snijd de champignons in plakjes.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de bosuitjes fijn.
- • Laat de tonijn uitlekken.
- Hak de koriander en de peterselie fijn.
- Verdeel de gesneden groente en de tonijn over het brood.
- Verdeel de kruiden over de pizza’s en strooi de kaas erover.
- Bestrooi met zout en peper.
- Bak de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat, in de oven, in circa 10 minuten goudbruin.
- Serveer de rucola bij de pizza.
De harissa
- Halveer en snijd de pepers in stukken.
- Pel en halveer de knoflook.
- Pureer de knoflook, pepers, zout en olie met een staafmixer tot een gladde saus.
0 reacties