Marokkaanse pizza met tonijn

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180˚C

De pizza’s

  • Snijd de het brood in zijn geheel door.
  • Meng in een kom de ketchup, sambal, chilisaus en tomatenpuree.
  • Besmeer de broden royaal met het mengsel.
  • Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken.
  • Pel en snijd de uien in hetzelfde formaat als de paprika.
  • •Snijd de champignons in plakjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de bosuitjes fijn.
  • • Laat de tonijn uitlekken.
  • Hak de koriander en de peterselie fijn.
  • Verdeel de gesneden groente en de tonijn over het brood.
  • Verdeel de kruiden over de pizza’s en strooi de kaas erover.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Bak de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat, in de oven, in circa 10 minuten goudbruin.
  • Serveer de rucola bij de pizza.

De harissa

  • Halveer en snijd de pepers in stukken.
  • Pel en halveer de knoflook.
  • Pureer de knoflook, pepers, zout en olie met een staafmixer tot een gladde saus.

Ingredienten

4
Personen

Marokkaanse pizza met tonijn

  • 1 Turks brood
  • 4 el ketchup
  • 1 el sambal
  • 4 el chilisaus
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 250 g champignons
  • 1 bosje bosuitjes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 370 g tonijn uit blik
  • 0.25 bosje koriander
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • geraspte kaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g rucola

Harissa

  • 4 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • zeezout
  • 150 ml zonnebloemolie

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
14