Harde wenerdeeg
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Stap 2:
Maak een kuiltje in de bloem en meng de boter, suiker en ei met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem en het zout erdoor tot het deeg goed gemengd is. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat ongeveer 15 minuten rusten in de koelkast.
Stap 3:
Vet de bakvorm in. Rol het deeg uit en leg in de bakvorm. Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de oven tot het deeg halfgaar is.
Vulling
Stap 1:
Zet de oven op 180°C boven- en onderwarmte.
Stap 2:
Rasp de schil van de citroen en houd dit apart voor de garnering. Meng met de hand, in de foodprocessor of met de handmixer de ricotta, roomkaas, honing, suiker, maïzena, eieren, oranjebloesemwater en het sap van de citroen tot een glad mengsel.
Stap 3:
Smelt de boter. Bestrijk de vellen filodeeg met de gesmolten boter en leg de vellen één voor één in de taartvorm. Zorg ervoor dat de bodem en ook de zijkanten van de taartvorm met deeg zijn bedekt. Laat het overtollige deeg over de rand hangen en laat de filodeegvellen elkaar overlappen voor de stevigheid van de cheesecake.
Stap 4:
Schenk de vulling in de taartvorm en strijk glad af. Vouw het overhangende deeg over de vulling en bestrijk het filodeeg met gesmolten boter. Zet de taartvorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de cheesecake ongeveer 55 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen in de taartvorm.
Garnering
Stap 1:
Haal de cheesecake uit de vorm. Snijd de sinaasappel en de vijgen in partjes. Garneer de cheesecake met de sinaasappelpartjes, vijgen, granaatappelpitten, honing, poedersuiker, citroenrasp en muntblaadjes.
0 reacties