Verwarm de oven voor op 140 °C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en bestrijk de zijkant met boter. Smelt de boter. Maal voor de bodem de koekjes fijn in een foodprocessor en meng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm, druk goed aan en laat opstijven in de vriezer. Roer voor de vulling de kwark, roomkaas en suiker glad in de mixer. Voeg één voor één de eieren en de eidooier toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg het merg met de markoesa-pulp, vanille-extract en rasp en het sap van de limoen toe aan de roomkaas. Meng het maïszetmeel erdoor, schenk het mengsel op de bodem in de springvorm en bak circa 1 uur in de oven. Laat daarna een nacht afkoelen in de oven en een halve dag opstijven in de koelkast. Zet de cheesecake een half uur voordat de gelei erop gaat in de vriezer.
Week de gelatine in koud water. Verwarm de gelatine met aanhangend vocht op laag vuur en meng het markoesa-sap erdoor. Schenk de gelei op de cheesecake en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Meld je aan en praat mee