De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

markoesa cheesecake

Verwarm de oven voor op 140 °C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en bestrijk de zijkant met boter. Smelt de boter. Maal voor de bodem de koekjes fijn in een foodprocessor en meng met de gesmolten boter.

30 min kooktijd
Markoesa cheesecake

Een recept van

Meal You Should Kauw

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 °C. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en bestrijk de zijkant met boter. Smelt de boter. Maal voor de bodem de koekjes fijn in een foodprocessor en meng met de gesmolten boter. Verdeel over de bodem van de springvorm, druk goed aan en laat opstijven in de vriezer. Roer voor de vulling de kwark, roomkaas en suiker glad in de mixer. Voeg één voor één de eieren en de eidooier toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg het merg met de markoesa-pulp, vanille-extract en rasp en het sap van de limoen toe aan de roomkaas. Meng het maïszetmeel erdoor, schenk het mengsel op de bodem in de springvorm en bak circa 1 uur in de oven. Laat daarna een nacht afkoelen in de oven en een halve dag opstijven in de koelkast. Zet de cheesecake een half uur voordat de gelei erop gaat in de vriezer.

Week de gelatine in koud water. Verwarm de gelatine met aanhangend vocht op laag vuur en meng het markoesa-sap erdoor. Schenk de gelei op de cheesecake en laat 4 uur opstijven in de koelkast.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker