De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mapo tofu

Liefhebbers van pit opgelet! Dit gerecht is écht wat voor jou. Serveer het wel met een glas melk. 

25 min voorbereidingstijd
Mapo tofu

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Mapo tofu is een gerecht waar de Sichuanpeper de hoofdrol speelt. Daarom geef ik meteen een kleine waarschuwing: dit gerecht is alleen weggelegd voor iedereen die goed tegen pittig eten kan. Durf jij het aan?"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Snijd de tofu in blokjes van circa 2 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de tofu in 5 min rondom aan. 

  2. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Pel de knoflook en snijd fijn. Snipper de rode ui. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd fijn. 

  3. Snijd de mini-aubergines in stukken van circa 2 cm. Halveer de paprika in de lengte en snijd in blokjes van circa 2 cm.

  4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook, ui en rode peper voor 1 min. Voeg dan de aubergine en paprika toe en bak 1 min mee. 

  5. Voeg de Sichuan-chilibonenpasta, rijstwijn, sojasaus, palmsuikersiroop, groentebouillonpoeder, gedroogde Sichuan-chilipepers en 200 ml water toe. Stoof voor 3 min met de deksel op de pan.

  6. Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Schep de mapo tofu in een diep bord en garneer met de bosui.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker