Stappenplan
-
Snijd de tofu in blokjes van circa 2 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de tofu in 5 min rondom aan.
-
Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Pel de knoflook en snijd fijn. Snipper de rode ui. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
-
Snijd de mini-aubergines in stukken van circa 2 cm. Halveer de paprika in de lengte en snijd in blokjes van circa 2 cm.
-
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook, ui en rode peper voor 1 min. Voeg dan de aubergine en paprika toe en bak 1 min mee.
-
Voeg de Sichuan-chilibonenpasta, rijstwijn, sojasaus, palmsuikersiroop, groentebouillonpoeder, gedroogde Sichuan-chilipepers en 200 ml water toe. Stoof voor 3 min met de deksel op de pan.
-
Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Schep de mapo tofu in een diep bord en garneer met de bosui.
1 reactie