De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mango-eend met fruitrijst en mangochips

45 MIN
Mango-eend met fruitrijst en mangochips

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Chips
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd een kant in dunne plakjes en weeg van het overige vruchtvlees 100 gram af voor de chips. Snijd de rest van de plakjes en mangovruchtvlees in blokjes. Verwarm de oven op 160 ºC. Splits het ei. Pureer de afgewogen mango met het eiwit en aardappelzetmeel tot een gladde massa. Strijk dun uit op bakpapier of op een siliconen bakmatje. Bak de chips in circa 10 minuten krokant.

Fruitrijst
Week de krenten circa 30 minuten in de sherry. Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pluk en hak de dille fijn. Laat de krenten uitlekken, vang het vocht op voor de jus en meng de krenten met de fijngesneden mango en de gehakte dille door de rijst.

Eend
Verwarm een koekenpan. Maak de eend schoon en snijd het overtollige vet eraf. Snijd de eendenborsten kruislings in op de vet kant en breng de filet op smaak met een beetje zout, peper en rietsuiker. Bak de eend op de vetlaag goudbruin in de pan. Draai de filets om en schroei de andere kant in circa 3 minuten dicht. Gaar circa 5 minuten verder in de oven op 160 ºC en laat circa 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Jus
Giet de helft van het bakvet van de eend uit de pan. Pel en snipper de ui. Fruit de ui, kaneel, korianderkorrels en steranijs in de pan van de eend. Blus af met de sherry van de krenten en kook circa 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit een grillpan en gril de bimi om en om in circa 4 minuten goudbruin.

Serveer
Snijd het vlees in dunne plakjes. Verdeel de plakjes vlees om en om met de mangoplakjes op borden. Serveer met de fruitrijst, gegrilde bimi en mangochips.

TIP: Voor een mooie chipsvorm kun je een sjabloon uit dun karton snijden.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker