De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mango sticky rice

Mango kleefrijst is een traditioneel dessert gemaakt met kleefrijst, mango en kokosmelk en wordt veel gegeten in het zuiden van Azië. Eveline laat zien hoe je dit heerlijke nagerecht zelf binnen een kwartier op tafel tovert.
15 min voorbereidingstijd
Mango sticky rice

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Kleefrijst maken is makkelijker dan je denkt. Je stoomt hiervoor de rijst gaar in een stoompan. Dit maak je af met kokosmelk en verse mango."

Bereidingswijze

Mango sticky rice

  1. Laat de rijst 1 uur weken in warm water. Voeg daarna toe aan een stoompan en stoom voor circa 20 minuten.

  2. Verhit een koekenpan. Voeg de kokosmelk, suiker en zout toe. Laat in circa 10 minuten inkoken.

  3. Snijd de mango in blokjes. Serveer de rijst met de mango en de kokosmelk. Garneer met suikerpinda’s en verse munt.

Hoe maak je sticky rice?

Sticky rice maak je door kleefrijst te weken in koud water. Daarna stoom je de rijst in een stoommandje boven kokend water. Voor de beste kleverige stuctuur kaat je kleefrijst na het stomen even rusten.

Mango sticky rice

Welke rijst voor kleefrijst?

Voor kleefrijst gebruik je speciale kleefrijst, ook wel glutinous rice of sweet rice genoemd. Deze rijst heeft korte, ronde korrels en wordt vooral gebruikt in de Thaise en Laotiaanse keuken. Je vindt 'm vaak in de Aziatische supermarkt. Gewone rijstsoorten werken niet voor sticky rice.

rijst wassen

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker