Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Mango-drumsticks met abrikozenpilav

  • 8 kipdrumsticks
  • 3 el mangochutney
  • zonnebloemolie
  • 800 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 500 g cherrytomaten
  • 225 g halve abrikozen uit blik
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 g basmatirijst
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander

Extra nodig

  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Mango-drumsticks

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Meng in een kom de drumsticks met de mangochutney en een scheutje zonnebloemolie.
  • Verdeel de mango-drumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de mango-drumsticks in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Abrikozenpilav

  • Breng in een pannetje het water met het kippenbouillonblokje aan de kook.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Kneus de citroengras.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Giet de abrikozen af en snijd de abrikozen in partjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de uien, knoflook, citroengras en de kerriepoeder circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de cherrytomaten en de abrikozen toe. Laat de rijst met deksel op de pan circa 15 minuten op laag vuur koken tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen. Verwijder de stengel citroengras.
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Snijd de koriander fijn.

Serveren

  • Verdeel de abrikozenpilav over borden. Verdeel de mango-drumsticks over de abrikozenpilav en strooi de koriander eroverheen. Serveer de partjes limoen ernaast.

Geef je waardering

15
Mango-drumsticks met abrikozenpilav