Mama's pasteitje met kippenragout

8
Gemiddeld

Bereidingswijze

180 minuten totale tijd

Bouillon

Doe de kippenbouten in een pan. Pel de ui. Snij de ui, wortel, prei en bleekselderij in grove stukken. Doe deze bij de kip in de pan. Voeg ook de kruidnagel, foelie, tijm en laurier toe. Doe de witte wijn in de pan en voeg water toe zodat alle ingrediënten onder staan. Voeg een flinke snuf zout toe en wat gemalen peper. Breng de bouillon tegen de kook aan. Schuim eventueel af. Laat de bouillon circa anderhalf uur trekken (net onder het kookpunt). Zeef de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en laat inkoken tot twee derde. Pluk ondertussen de kip van de botten en bewaar het kippenvlees apart.

Ragout

Pel en snipper de ui fijn. Hak de champignons net zo fijn als de ui. Verwarm de boter in een pan en fruit de ui circa drie minuten. Voeg de champignons toe en fruit nog eens twee minuten. Voeg de bloem toe en roer alles door elkaar tot een roux. Gaar de roux in circa twee minuten en blus dan scheutje voor scheutje af met de kippenbouillon. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Blijf dit herhalen tot alle bouillon in de ragout zit. Laat even koken. Voeg de geplukte kip toe als de ragout goed genoeg is ingedikt. Voeg de room toe. Breng de ragout op smaak met een eetlepel mosterd, een scheutje sherry, zout en peper.

Pasteibakjes

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de vierkantjes bladerdeeg in vieren. Klop het ei los met een scheutje water en smeer hiermee het bladerdeeg in. Prik gaatjes in het bladerdeeg. Plak de vier vierkantjes op elkaar en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pasteibakjes in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

Serveren

Prik met je duim een groot gat in ieder bladerdeegbakje. Serveer de ragout in en over de bakjes.

Ingredienten

4
Personen

Bouillon

  • 3 kippenbouten
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 0,5 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 foelie
  • 6 takjes tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • 150 ml witte wijn
  • 1,5 l water
  • zout en peper

Ragout

  • 1-2 uien
  • 100 g champignons
  • 60 g boter
  • 70 g bloem
  • 75 ml slagroom
  • 1 el fijne mosterd
  • 50 ml medium dry sherry
  • zout en peper

Pasteibakjes

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
Geef je waardering
8