Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in.
Pudding
Klop de suiker en eieren wit en romig. Voeg de jam en de melk toe. Smelt de boter met de azijn en voeg het mengsel toe aan de geklopte eieren. Zeef de bloem. Voeg de bloem, baksoda en zout toe en spatel dit rustig door het eimengsel. Schenk het mengsel in de ovenschaal en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Saus
Verwarm alle ingredienten voor de saus in een pan, maar laat ze niet koken.
Prik de pudding direct als deze uit de oven komt in met een satéprikker en schenk de saus eroverheen. Laat staan totdat de saus helemaal is ingetrokken.
Bekijk alle tips van Andy.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
malva pudding
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma First Aid Kitchen
Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.
In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken. Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties