Malva pudding

78
Gemiddeld
Malva pudding

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
1 uur en 5 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in.

Pudding
Klop de suiker en eieren wit en romig. Voeg de jam en de melk toe. Smelt de boter met de azijn en voeg het mengsel toe aan de geklopte eieren. Zeef de bloem. Voeg de bloem, baksoda en zout toe en spatel dit rustig door het eimengsel. Schenk het mengsel in de ovenschaal en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Saus
Verwarm alle ingredienten voor de saus in een pan, maar laat ze niet koken.

Prik de pudding direct als deze uit de oven komt in met een satéprikker en schenk de saus eroverheen. Laat staan totdat de saus helemaal is ingetrokken.

Bekijk alle tips van Andy.

Ingredienten

1
Porties

Pudding

  • 170 g suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 el abrikozenjam
  • 60 ml melk
  • 1 el boter
  • 1 tl azijn
  • 150 g patentbloem
  • 1 tl baksoda (geen bakpoeder)
  • 0.5 tl zout

Saus

  • 200 ml slagroom
  • 100 g boter
  • 90 g suiker
  • 100 ml whisky
  • 1 vanillestokje

Extra nodig

  • ovenschaal van 18 cm x 18 cm
  • satéprikker
Malva pudding
Geef je waardering
78