Burgers
- Pel en snipper de rode ui.
- Snijd de bieslook fijn.
- Rasp de schil van de citroen.
- Maak de makreel schoon en meng de vis met citroenrasp, sap van een halve citroen, de helft van de crème fraîche, eieren, paneermeel en de helft van de rode ui en bieslook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm vier gelijke burgers en laat circa 5 minuten opstijven in de koelkast.
- Verwarm een koekenpan.
- Snijd de meergranenbollen doormidden en rooster de binnenkanten in circa 1 minuut in de koekenpan. Haal de bollen uit de pan en bewaar op een bord.
- Verhit olie in de koekenpan en bak de burgers in circa 5 minuten om en om goudbruin.
- Scheur de blaadjes van de little gem los.
Bietensalade
- Rasp de bieten en meng in een kom met de resterende rode ui en bieslook. Breng op smaak met sap van de halve citroen, olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
Mierikswortelmayonaise
- Meng de mayonaise met de resterende crème fraîche en mierikswortelpuree.
Serveren
- Schep een lepel saus op borden en leg de onderkant van de meergranenbollen erop. Leg de burgers erop en verdeel de salade erover. Lepel de saus erover en leg het broodkapje er op.
0 reacties