De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makreel-aardappelsalade met korianderpesto

15 MIN
Makreel-aardappelsalade met korianderpesto

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Makreel-aardappelsalade met korianderpesto

  • Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. 
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Halveer de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de Parmezaanse kaas grof.
  • Hak de koriander grof.
  • Pureer in het bakje van de staafmixerbakje de pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, koriander en de olijfolie extra vierge grof. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Maak de makreel schoon. Scheur de makreel in kleine stukken.
  • Meng in een grote kom de aardappels, haricots verts, korianderpesto, cherrytomaten en de makreel.

Serveren

  • Verdeel de makreel-aardappelsalade met korianderpesto over borden. Serveer met een partje citroen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker