Makreel-aardappelsalade met korianderpesto
- Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Halveer de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Snijd de Parmezaanse kaas grof.
- Hak de koriander grof.
- Pureer in het bakje van de staafmixerbakje de pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, koriander en de olijfolie extra vierge grof. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de citroen in partjes.
- Maak de makreel schoon. Scheur de makreel in kleine stukken.
- Meng in een grote kom de aardappels, haricots verts, korianderpesto, cherrytomaten en de makreel.
Serveren
- Verdeel de makreel-aardappelsalade met korianderpesto over borden. Serveer met een partje citroen.
Meld je aan en praat mee