Makreel-aardappelsalade met korianderpesto

5
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Makreel-aardappelsalade met korianderpesto

  • Breng twee pannen met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. 
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Halveer de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de Parmezaanse kaas grof.
  • Hak de koriander grof.
  • Pureer in het bakje van de staafmixerbakje de pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, koriander en de olijfolie extra vierge grof. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Maak de makreel schoon. Scheur de makreel in kleine stukken.
  • Meng in een grote kom de aardappels, haricots verts, korianderpesto, cherrytomaten en de makreel.

Serveren

  • Verdeel de makreel-aardappelsalade met korianderpesto over borden. Serveer met een partje citroen.

Ingredienten

4
Personen

Makreel-aardappelsalade met korianderpesto

  • 600 g nieuwe aardappels
  • 250 g haricots verts
  • 75 g pijnboompitten
  • 1 bosje koriander
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 bosje bosui
  • 1 citroen
  • 1 gestoomde makreel
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
Geef je waardering
5