Dit gerecht maakte Taurai in aflevering 17 van The Chefs' Line Nederland.
Sushirijst
Was en kook de sushirijst. Verspreid de sushirijst over een plat breed bord en breng op smaak met mirin.
Salade en vulling
Schil en snij de rettich en wortel met de mandoline en marineer in het zout. Snij 300 gram van de roze zalm in blokjes en marineer met Sirachasaus, mayonaise en Koreaanse chilisaus. Snij de bosui en doe bij de gemarineerde zalm. Snij de komkommer en avocado in reepjes. Knijp het vocht uit de wortel en rettich. Was het zout ervan af. Snij plakjes van de overgebleven 100 gram rode zalm.
Sushi rollen
Wikkel de sushimat in huishoudfolie en leg er een vel nori op. Leg sushirijst op de nori en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes, draai het om en beleg de binnenkant met reepjes avocado, komkommer en gemarineerde zalm. Rol de sushi en leg plakjes rode zalm op de bovenkant.
Serveren
Snij de sushirol in stukken en maak een bord op met de gemarineerde salade van wortel en rettich.
Meld je aan en praat mee