De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

maki sushi met zalm, avocado en kewpie mayo

Deze maki sushi wordt gevuld met heerlijke gemarineerde zalm, avocado en frisse komkommer.

60 MIN
Maki sushi

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Taurai in aflevering 17 van The Chefs' Line Nederland.

Sushirijst

Was en kook de sushirijst. Verspreid de sushirijst over een plat breed bord en breng op smaak met mirin.

Salade en vulling

Schil en snij de rettich en wortel met de mandoline en marineer in het zout. Snij 300 gram van de roze zalm in blokjes en marineer met Sirachasaus, mayonaise en Koreaanse chilisaus. Snij de bosui en doe bij de gemarineerde zalm. Snij de komkommer en avocado in reepjes. Knijp het vocht uit de wortel en rettich. Was het zout ervan af. Snij plakjes van de overgebleven 100 gram rode zalm.

Sushi rollen

Wikkel de sushimat in huishoudfolie en leg er een vel nori op. Leg sushirijst op de nori en bestrooi met geroosterde sesamzaadjes, draai het om en beleg de binnenkant met reepjes avocado, komkommer en gemarineerde zalm. Rol de sushi en leg plakjes rode zalm op de bovenkant.

Serveren

Snij de sushirol in stukken en maak een bord op met de gemarineerde salade van wortel en rettich.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker