De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Magere penne carbonara met yoghurt, spekjes, courgette, Parmezaan en citroenrasp

Een magere variant op één van onze populairste recepten, met Griekse yoghurt, courgette, spekjes en citroenrasp.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Magere penne carbonara met yoghurt, spekjes, courgette, Parmezaan en citroenrasp

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"De verschillende ingrediënten zorgen voor een fantastische smaak. Het gerecht is ook nog eens supersnel klaar, perfect voor doordeweeks!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bak in een koekenpan de spekjes tot ze krokant zijn.  

  2. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes.  

  3. Leg de spekjes op keukenpapier, maar bewaar het bakvet.  

  4. Bak de courgetteplakjes in het bakvet van de spekjes, breng op smaak met peper en zout. 

  5. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de penne volgens de verpakking.  

  6. Meng ondertussen de eidooiers met de Griekse yoghurt, de Parmezaanse kaas, het sap en de rasp van een halve citroen en flink wat versgemalen zwarte peper. 

  7. Giet de pasta af en meng het yoghurtmengsel erdoor.  

  8. Voeg de spekreepjes en courgette toe en serveer met de blaadjes van de munt. 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Monique Van der Werff
01-07-2023
een heerlijk gerecht.
Henk Smit
31-08-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.