Magere penne carbonara met yoghurt, spekjes, courgette, Parmezaan en citroenrasp

121
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bak in een koekenpan de spekjes tot ze krokant zijn. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. Leg de spekjes op keukenpapier, maar bewaar het bakvet. Bak de courgetteplakjes in het bakvet van de spekjes, breng op smaak met peper en zout.

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de penne volgens de verpakking. Meng ondertussen de eidooiers met de Griekse yoghurt, de Parmezaanse kaas, het sap en de rasp van een halve citroen en flink wat versgemalen zwarte peper.

Giet de pasta af en meng het yoghurtmengsel erdoor. Voeg de spekreepjes en courgette toe en serveer met de blaadjes van de munt.

Ingredienten

4
Personen

Voor de penne carbonara

  • 400 g Bio+ volkoren penne
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 courgette
  • 2 eidooiers
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt) + extra ter garnering
  • 0,5 citroen
  • 4 takjes munt
Geef je waardering
121