Macaronischotel met kip & doperwten

57
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de macaroni en de wortels.

De macaroni koken:

  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.

De kip en spek bakken:

  • Snijd de kip in reepjes Snijd het spek in stukjes.
  • Verwarm een pan op hoog vuur en bak het spek circa 2 minuten.
  • Voeg de kip toe en bak circa 4 minuten mee.


De wortels koken:

  • Schil en snijd de wortels in plakjes.
  • Kook de wortel in circa 2 minuten gaar.


De macaronischotel:

  • Giet de gekookte macaroni af en schep over in een kom.
  • Voeg de doperwten, kip, spek, geraspte kaas, crème fraîche en wortels toe.
  • Voeg de eieren toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vet een ovenschaal in met olie. Schep het mengsel in de ovenschaal.
  • Strooi het paneermeel over de ovenschaal. Verdeel het klontje boter over het paneermeel.
  • Bak de ovenschotel circa 12 minuten in de oven.


De salade met jamdressing:

  • Meng een scheut azijn en olie in een kom
  • Voeg de jam toe. Schenk de yoghurt in de kom.
  • Meng tot een gladde dressing.
  • Voeg de gemengde sla toe en meng door elkaar.

Ingredienten

4
Personen

Macaronischotel met kip en doperwten

  • 300 g volkoren macaroni
  • 400 g kipfilet
  • 100 g gerookte spek
  • zonnebloemolie
  • 2 winterwortels
  • 450 g doperwten (diepvries)
  • 75 g (vers)geraspte jonge kaas
  • 75 ml crème fraîche
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel of 3 beschuiten
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper

Jamdressing

  • 50 ml azijn
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 el aardbeienjam
  • 50 ml magere yoghurt
  • 150 g gemengde sla
Geef je waardering
57