Macaroni ham, kaas, banaan

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.

Macaronischotel

  • Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de ham in blokjes en hak de walnoten grof.
  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Meng in de ovenschaal de macaroni met de gesneden ingrediënten.
  • Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  • Kluts het ei en meng het ei door het macaronimengsel.
  • Pel de bananen, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in grove stukken. Meng de bananen door het macaronimengsel en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de macaronischotel in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Tomatensalade

  • Halveer de cherrytomaten.
  • Meng in een kom de tomaten met de basterdsuiker, wijnazijn en een scheutje olijfolie en breng op smaak met nootmuskaat.

 

Ingredienten

4
Personen

Macaronischotel met ham, kaas en banaan

  • 300 g volkoren macaroni
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g achterham
  • 50 g walnoten
  • olie
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ei
  • 2 bananen
  • 150 g geraspte kaas

Tomatensalade

  • 250 g cherrytomaten
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • olijfolie vergine
  • nootmuskaat
Geef je waardering
14