Macaron
Verwarm de oven voor op 135°C. Maal de poedersuiker en amandelschaafsel tot een fijn poeder. Verdeel het eiwit in 2 gelijke delen. Roer de ene helft door het amandelmengsel. Breng de suiker en het water aan de kook tot 118°C. Klop de rest van het eiwit in een vetvrije mengkom op. Voeg de suiker toe en klop verder stijf op halve snelheid van de keukenmachine. Meng het stijve schuim door het amandelmengsel. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi het sesamzaad over het beslag. Bak de macarons in circa 20 minuten gaar.
Chocolademousse
Week de gelatine in koud water. Kook de eerste slagroom en voeg de gelatine en de fijngehakte chocolade toe. Meng tot een glad mengsel. Klop ondertussen de tweede slagroom tot yoghurtdikte en spatel deze erdoor. Laat stevig worden in de koelkast.
Citroenmarsepein
Kneed alles door elkaar heen. Rol de marsepein dun uit en snij hiervan vierkantjes.
Frambozen’ketchup’
Doe alle ingrediënten met elkaar in een kleine pan. Breng met elkaar aan de kook. Kook de frambozen kapot. Koel terug voor gebruik.
Baconkruim
Bak de bacon in een koekenpan tot deze bruin gekleurd is. Leg de bacon dan op keukenpapier en laat uitdruipen. Wanneer de bacon is afgekoeld hak je het fijn met een keukenmes.
Serveren
Plaats een helft van een macaron in een hamburgerdoosje. Spuit hierop de chocolademousse. Bestrooi de mousse met wat baconkruim. Plaats hierop een plakje marsepein. Lepel nu wat ketchup erop en plaats een takje atsina cress. Dek de burger nu af met een tweede helft macaron.
Meld je aan en praat mee