- Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C.
- Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snijd de knoflook.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Halveer de prei in de lengte, was de prei en snijd in halve ringen.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de prei kort. Voeg de courgette, paprika en de helft van de boter toe en stoof circa 8 minuten.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Roer de peterselie en de tonijn door de groente. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Rasp de kaas.
- Smelt de resterende boter in een kleine pan. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel. Schenk de melk en het water erbij en roer met een garde tot een gladde bechamelsaus. Laat circa 3 minuten zachtjes koken onder continu roeren. Roer twee derde van de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en nootmuskaat.
- Vet de ovenschaal in. Meng de macaroni met de groente en de kaassaus in de ovenschaal. Verdeel de resterende kaas over de macaroni. Gril de macaroni in de oven circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
25 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties