Verhit een koekenpan, voeg de suiker toe en laat de suiker karamelliseren. Voeg een scheutje olie en de kip toe en bak om en om circa 6 minuten. Schenk een scheutje water in de pan, zodat de karamel niet verbrandt en bak de kip om en om in circa 5 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Snijd de kip in repen.
Peperazijn
Snijd de peper in ringetjes (verwijder eventueel de zaadlijsten). Verwarm de azijn circa 3 minuten in een pan. Voeg de peper toe. Laat de peperazijn circa 10 minuten afkoelen.
Maaltijdsalade
Rooster het cassavemeel circa 5 minuten in een droge pan. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tamarillo’s in parten. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen. Scheur de blaadjes spinazie in stukken.
Serveren
Verdeel de spinazie over een groot diep bord en verdeel hier de tamarillo’s, paprika’s en ui overheen. Schenk er wat peperazijn over. Leg de kip op de salade en garneer met het cassavemeel.
0 reacties