De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Maaltijdsalade met gekaramelliseerde kip, cassave en spinazie

Deze vullende maaltijdsalade bestaat uit zoete gekaramelliseerde kip en wilde spinazie. Heerlijk als snelle, doordeweekse maaltijd. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Maaltijdsalade met gekaramelliseerde kip, cassavemeel en wilde spinazie

Een recept van

"Geen bladspinazie? Geen probleem! Gebruik normale spinazie of een andere bladgroenten."

Bereidingswijze

Gekaramelliseerde kip

  1. Verhit een koekenpan, voeg de suiker toe en laat de suiker karamelliseren.

  2. Voeg een scheutje olie en de kip toe en bak om en om circa 6 minuten. Schenk een scheutje water in de pan, zodat de karamel niet verbrandt en bak de kip om en om in circa 5 minuten gaar. 

  3. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Snijd de kip in repen.

Dressing

  1. Snijd de peper in ringetjes (verwijder eventueel de zaadlijsten). 

  2. Verwarm de azijn circa 3 minuten in een pan. Voeg de peper toe. Laat de peperazijn circa 10 minuten afkoelen.

Maaltijdsalade

  1. Rooster het cassavemeel circa 5 minuten in een droge pan. 

  2. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tamarillo’s in parten. 

  3. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne repen. Scheur de blaadjes spinazie in stukken.

  4. Verdeel de spinazie over een groot diep bord en verdeel hier de tamarillo’s, paprika’s en ui overheen. 

  5. Schenk er wat peperazijn over. Leg de kip op de salade en garneer met het cassavemeel.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.