Maaltijdloempia’s
Stap 1:
Wel de rijstmie in een kom heet water voor circa 5 minuten. Giet af en laat helemaal uitlekken.
Stap 2:
Was en halveer de prei in de lengte, snijd vervolgens in dunne reepjes. Snijd de paprika in reepjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Meng de prei, taugé, paprika, wortel, oesterzwammen en de rijstmie met elkaar. Breng op smaak met sesamolie, peper en zout. Kluts het ei.
Stap 3:
Leg een loempiavel met de punt naar beneden en verdeel net iets onder het midden wat van de vulling. Bestrijk de randen van het loempiavel met beetje ei. Vouw de onderste punt van het loempiavel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen toe. Rol dan het loempiavel op tot een mooi strak rolletje. Herhaal dit met de andere loempiavellen.
Stap 4:
Verwarm de airfryer op 180°C. Bestrijk de loempia’s met een klein beetje zonnebloemolie en frituur ze in de airfryer in circa 16 minuten goudbruin. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen.
Zoetzure tomatensaus
Breng de tomatenketchup, witte-wijnazijn, 100 ml water, olie, sambal en suiker aan de kook. Meng het aardappelzetmeel met de resterende 80 milliliter water in een kommetje tot een glad papje en roer dit door de saus. Laat de zoetzure tomatensaus circa 2 minuten koken terwijl je blijft roeren. Serveer met de maaltijdloempia’s en garneer met koriander.
0 reacties