Verwam de oven voor op 200 ºC.
Kippenpoten
Meng in een ovenschaal de kippenpoten met een scheut olie en de helft van de cajunkruiden. Bak de kippenpoten in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Cajun tomatensaus
Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, de resterende cajunkruiden en de tomatenpuree circa 3 minuten. Snijd de tomaten in blokjes.Voeg de tomaten en een scheut water toe en laat in circa 10 minuten kapotkoken. Giet de zwarte bonen af en voeg toe. Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
Sperziebonen
Breng een pan met water en zout aan de kook. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen.Kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Halveer de citroen. Giet de sperziebonen af en breng op smaak met het sap van een halve citroen, een beetje zout en peper.
maispannenkoekjes
Giet de maïskorrels af en spoel schoon. Meng in een grote kom het ei, melk, volkorenmeel en de maïskorrels. Pureer met een staafmixer tot een glad beslag. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verhit een ruime scheut olie in een pan. Schep een lepel beslag in de pan en bak om en om goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Herhaal tot het beslag op is.
Serveren
Serveer de kippenpoten op de pannenkoekjes. De saus over de kippenpoten en de sperziebonen ernaast. Snijdt de resterende halve citroen in partjes en serveer bij de kip.
0 reacties