Maïskolf van de grill met worstspiesjes

1
Makkelijk
Maïskolf van de grill met worstspiesjes

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Aardappelpartjes:
Schil de aardappels en was ze goed, maak ze droog en snijd de aardappels in partjes.
Meng olie met mosterd en fijngesneden rozemarijn. Hussel de aardappelpartjes door elkaar met dit mengsel op de bakplaat.
Verdeel de aardappels over een bakplaat.
Schuif in de hete oven en rooster de aardappelpartjes in circa 40 minuten gaar. Schep ze af en toe om.

Koken van de maïs.
Maak de maïskolven schoon door de bladeren, de draden en de onderkant te verwijderen.
Halveer ze en breng aan de kook in een pan met ruim water, snufje zout, suiker.
Voeg halverwege een klontje boter toe.
De deksel op de pan leggen en kook de maïskolven in circa 20 minuten gaar.

De worstspiesjes:
Snijd de chipolata worstjes in stukken van circa 5 cm.
Snijd de paprika’s door de helft, verwijder de zaadlijst en snijd de in kleine blokjes.
Was de courgette, snijd door de helft en dan in plakken van circa 1 cm dik.
Prik om en om op de Satéprikkers een stuk worst, paprika en courgette.
Bestrijk de spiesjes met olie.

Grillen van de worstspiesjes en de mais:
Verhit een grillpan
Grill de worstspiesjes aan alle kanten in circa 10 minuten gaar.
Grill de maïskolven aan alle kanten in circa 5 minuten.
Laten afkoelen en prik er een satéprikkers in om makkelijk vast te kunnen houden.

Ingredienten

4
Personen

Maïskolf van de grill met worstspiesjes

  • 500 g aardappels
  • zonnebloemolie
  • 1 el mosterd
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 maïskolven
  • 1 snufje suiker
  • 1 klontje boter
  • 8 chipolataworstjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • satéprikkers
Maïskolf van de grill met worstspiesjes
Geef je waardering
1