De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linzencurry met zelfgemaakte naan

Tover in een handomdraai dit lekkere, vegetarische, Inidische gerecht op tafel met deze linzencurry en naanbrood. Dat wordt smullen!

45 min kooktijd
Russell Hobbs linzencurry

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Tover in een handomdraai dit lekkere, vegetarische, Indiase gerecht op tafel met deze linzencurry en naanbrood. Dat wordt smullen!

Bereidingswijze

Naan

  1. Verwarm de koekenpan voor.
  2. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder, water, yoghurt, venkelzaad, komijnpoeder, eenderde van de knoflookolie en een beetje zout. Kneed tot een soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg in vieren. Rol elk stuk deeg uit tot een plak.
  4. Bestrijk met de helft van de resterende knoflookolie en bestrooi met de sesamzaadjes.
  5. Bak het naanbrood circa 3 minuten. Draai het brood halverwege om en bestrijk de bovenkant opnieuw met de resterende knoflookolie.
  6. Breek de rozemarijn in grove stukken en strooi over het brood.

Linzencurry

  1. Laat de linzen circa 2 uur weken in lauw water.
  2. Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember grof.  
  3. Verkruimel de gedroogde rode peper.  
  4. Vijzel voor de currypasta de ui, knoflook en de gember fijn. Voeg de gedroogde rode peper, kerriepoeder, garam masala, zonnebloemolie en de tomatenpuree toe. Meng goed door.
  5. Fruit de currypasta circa 3 minuten in de Multicooker of een diepe pan. Voeg de linzen, een scheutje water en de kokosmelk toe.
  6. Snijd de tomaten en zoete aardappel in blokjes. Snijd de koriander grof. Houd een beetje koriander achter voor de garnering.
  7. Voeg de tomaten en de zoete aardappel toe aan de Multicooker of de pan. Stoof circa 30 minuten op laag vuur. Voeg de koriander en de yoghurt toe.
  8. Rasp de schil van de citroen.

Rijst
Kook de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking of in de Multicooker.

Serveren
Serveer de rijst met de curry in een diep bord. Bestrooi met een beetje koriander en de citroenrasp. Serveer met het naan.

Good to go Multicooker

Geen zin om lang in de keuken te staan? Met deze handige Multicooker van Russell Hobbs tover je de lekkerste gerechten in een handomdraai op tafel. De tool bevat maar liefst 8 veelzijdige kookfuncties dus of je nou een stukje vis met groenten wilt stomen, een makkelijke pasta wilt bereiden of extra wilt uitpakken met één van deze heerlijke curry-gerechten - met de Multicooker kan het allemaal!

Russell Hobbs

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker