De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linzenchili met guacamole en bruine rijst

Deze heerlijke linzenchili serveer je met zilvervliesrijst en een frisse guacamole.

Linzenchili

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiding

Kook in een ruime pan met water en een beetje zout de zilvervliesrijst in circa 8 minuten gaar.

Pel en snipper beide rode uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel fijn. Snijd de gegrilde paprika in reepjes.

Verhit een hapjespan met olie en fruit de knoflook met de helft van de ui. Voeg de wortel toe en bak mee. Spoel de linzen, laat uitlekken en voeg toe in de pan. Voeg de gepelde tomaten en gegrilde paprika toe. Warm goed door en blus af met groentebouillon. Breng dit aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, cacaopoeder en steranijs toe. Laat op een laag vuur circa 20 minuten gaar pruttelen. Verwijder de kaneelstokjes en de steranijs. Breng de linzen chili op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Maak de avocado’s schoon en prak het vruchtvlees met een vork. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat, de rest van de ui en het sap van een halve limoen toe aan de avocado. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.

Serveren

Schep rijst en chili in een diep bord. Garneer met blaadjes koriander. Serveer met de guacamole.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker