Bereiding
Kook in een ruime pan met water en een beetje zout de zilvervliesrijst in circa 8 minuten gaar.
Pel en snipper beide rode uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortel fijn. Snijd de gegrilde paprika in reepjes.
Verhit een hapjespan met olie en fruit de knoflook met de helft van de ui. Voeg de wortel toe en bak mee. Spoel de linzen, laat uitlekken en voeg toe in de pan. Voeg de gepelde tomaten en gegrilde paprika toe. Warm goed door en blus af met groentebouillon. Breng dit aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, cacaopoeder en steranijs toe. Laat op een laag vuur circa 20 minuten gaar pruttelen. Verwijder de kaneelstokjes en de steranijs. Breng de linzen chili op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Maak de avocado’s schoon en prak het vruchtvlees met een vork. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat, de rest van de ui en het sap van een halve limoen toe aan de avocado. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout.
Serveren
Schep rijst en chili in een diep bord. Garneer met blaadjes koriander. Serveer met de guacamole.
0 reacties