Schil en snijd de aardappels en winterpeen in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui, winterpeen en knoflook circa 4 minuten. Voeg de spekjes toe en bak circa 4 minuten mee.
Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringetjes en voeg toe aan de pan met spek. Bak 3 minuten mee en voeg de aardappels toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de linzen toe. Schenk er een beetje water bij en stoof tot de linzen gaar zijn.
Snijd de zalmfilet in gelijke porties en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de zalm 5 minuten op de velkant. Draai de filets om en bak nog 3 minuten.
Hak de bladpeterselie fijn en meng door de linzen. Breng op smaak met versgemalen peper.
Serveren
Schep de linzen en de zalm op bord. Bestrooi eventueel met een beetje peterselie.
0 reacties