De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Linzen met spek en zalm

Schil en snijd de aardappels en winterpeen in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui, winterpeen en knoflook circa 4 minuten. Voeg de spekjes toe en bak circa 4 minuten mee.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Linzen met spek en zalm

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels en winterpeen in blokjes.

Pel en snipper de ui.

Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit een scheut olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de ui, winterpeen en knoflook circa 4 minuten. Voeg de spekjes toe en bak circa 4 minuten mee.

Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringetjes en voeg toe aan de pan met spek. Bak 3 minuten mee en voeg de aardappels toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de linzen toe. Schenk er een beetje water bij en stoof tot de linzen gaar zijn.

Snijd de zalmfilet in gelijke porties en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de zalm 5 minuten op de velkant. Draai de filets om en bak nog 3 minuten.

Hak de bladpeterselie fijn en meng door de linzen. Breng op smaak met versgemalen peper. 

 

Serveren

Schep de linzen en de zalm op bord. Bestrooi eventueel met een beetje peterselie.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.