Verwarm de oven voor op 220°C.
Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Aardappels:
Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar, giet ze af en laat ze uitdampen.
Linzenmengsel:
Snijd de aubergine in vieren en daarna in blokjes.
Snijd de tomaten in blokjes.
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn.
Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de aubergine toe en bak op hoog vuur circa 3 minuten mee.
Voeg de tomaat en oregano toe. Stoof nog circa 5 minuten.
Giet de linzen af, spoel ze af met water en voeg ze toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Linzengratin:
Vet een ovenschaal in met olie.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Verdeel het gekookte linzenmengel over de ovenschaal. Steek de plakken aardappel ertussen en verdeel de mozzarella erover.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de ovenschaal in de oven en bak circa 10 minuten tot de mozzarella goudbruin en gesmolten is.
Bleekselderijsalade:
Maak de bleekselderij schoon, verwijder harde draden en snijd de stengels in dunne plakken.
Snijd de appels in dunne reepjes.
Meng de bleekselderij met de appel, mosterd, halvanaise en yoghurt.
Breng op smaak met zout en peper.
Meld je aan en praat mee