Linguine met gemengde zeevruchten

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Mosselen en tomatenblokjes

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Was de mosselen in ruim koud water en verwijder kapotte of openstaande exemplaren.
  • Schep de mosselen in een grote pan en voeg de witte wijn toe.
  • Kook de mosselen op middelhoog vuur tot ze open staan. Schud de pan af en toe om.
  • Schep de mosselen in een diep bord en bewaar het kookvocht in de pan. 
  • Pel en snijd de knoflook in dunne plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en chilipepertjes circa 2 minuten.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en kook in circa 5 minuten tot een saus.

Salade

  • Snijd de onderkant van de botersla, maak de bladeren los en verdeel de bladeren over een groot bord.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en breng op smaak met een beetje zout en peper. Sprenkel de dressing over de sla.

Linguine met gemengde zeevruchten

  • Voeg de tomatensaus, garnalen en de fruits de mer toe aan de pan met het kookvocht van de mosselen en laat circa 3 minuten zachtjes koken.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Roer de cherrytomaten, mosselen en luinguine door de saus.
  • Snijd de peterselie fijn en garneer het gerecht hiermee.

Ingredienten

4
Personen

Linguine met gemengde zeevruchten

  • 300 g linguine
  • 500 g mosselen
  • 250 ml witte wijn
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 gedroogde chilipepertjes
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 krop botersla
  • 125 g jumbo garnalen
  • 150 g fruits de mer
  • 250 g cherrytomaten
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Dressing

  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
Geef je waardering
3