Mosselen en tomatenblokjes
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Was de mosselen in ruim koud water en verwijder kapotte of openstaande exemplaren.
- Schep de mosselen in een grote pan en voeg de witte wijn toe.
- Kook de mosselen op middelhoog vuur tot ze open staan. Schud de pan af en toe om.
- Schep de mosselen in een diep bord en bewaar het kookvocht in de pan.
- Pel en snijd de knoflook in dunne plakken.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en chilipepertjes circa 2 minuten.
- Voeg de gepelde tomaten toe en kook in circa 5 minuten tot een saus.
Salade
- Snijd de onderkant van de botersla, maak de bladeren los en verdeel de bladeren over een groot bord.
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en breng op smaak met een beetje zout en peper. Sprenkel de dressing over de sla.
Linguine met gemengde zeevruchten
- Voeg de tomatensaus, garnalen en de fruits de mer toe aan de pan met het kookvocht van de mosselen en laat circa 3 minuten zachtjes koken.
- Halveer de cherrytomaten.
- Roer de cherrytomaten, mosselen en luinguine door de saus.
- Snijd de peterselie fijn en garneer het gerecht hiermee.
0 reacties