Linguine con erbe miste e pomodorini (pasta met kruiden & tomaatjes) & Involtini di melanzane (Gerolde aubergine)

1
Makkelijk
Linguine con erbe miste e pomodorini (pasta met kruiden & tomaatjes) &  Involtini di melanzane (Gerolde aubergine)

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor tot 180 ºC.

Involtini
Snijd van de aubergine drie ronde plakken en drie plakken in de lengte van 0,5 centimeter dik. Leg de aubergine op een bord en bestrooi met zout. Laat circa 1 minuut intrekken, dep droog en draai de aubergine om. Bestrooi met zout en laat weer 1 minuut liggen. Dep ook de andere kant droog. Verhit een flinke laag olijfolie in de pan. Bloem de aubergineplakken en bak ze goudbruin in circa 1 minuut per kant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op papier.

Schaaf plakken van de kaas. Leg de drie ronde plakken aubergine in de ovenschaal. Leg een plakje ham op de lange aubergineplakken, bestrooi met een beetje zout en peper en leg er vervolgens een blaadje basilicum en een plakje taleggio op. Rol het geheel strak op en steek er een cocktailprikker door. Leg elk rolletje op een ronde plak in de ovenschaal om de smeltende kaas op te vangen. Strooi wat paneermeel over de rolletjes en rasp de Parmezaanse kaas erover. Bak in circa 15 minuten goudbruin in de oven.

Pasta
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en hak de knoflook grof. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in ringen. Verhit olijfolie in een pan en voeg de knoflook en rode peper toe. Bak circa 2 minuten en zet het vuur uit. Verwijder de rode peper en knoflook uit de olie door de olie door een zeef te gieten. Hak alle kruiden fijn en snijd de lente-uitjes in ringen. Snijd de tomaten in vieren en voeg toe aan de kruiden.

Voeg de olie toe aan de tomaten en kruiden. Roer de gekookte pasta door het tomatenkruidenmengsel en breng op smaak met een beetje zout.
Garneer naar smaak met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingredienten

4
Personen

Involtini

  • 1 grote aubergine
  • zout
  • olijfolie
  • 3 el bloem
  • 200 g Taleggio (Italiaanse kaas)
  • 150 g gerookte schouderham
  • 3 takjes basilicum
  • 30 g paneermeel
  • 50 g Parmezaanse kaas

Pasta

  • 400 g linguine (pasta)
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 takjes salie
  • 2 takjes peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g cherry trostomaatjes
Linguine con erbe miste e pomodorini (pasta met kruiden & tomaatjes) &  Involtini di melanzane (Gerolde aubergine)
Geef je waardering
1