De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linguine con erbe miste e pomodorini (pasta met kruiden & tomaatjes) & involtini di melanzane (gerolde aubergine)

Een heerlijk pastagerecht met kruiden en tomaatjes geserveerd met rolletjes van aubergine, ham en Italiaanse kaas.

45 min kooktijd
Linguine con erbe miste e pomodorini (pasta met kruiden & tomaatjes) &  Involtini di melanzane (Gerolde aubergine)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 ÂșC.

Involtini
Snijd van de aubergine drie ronde plakken en drie plakken in de lengte van 0,5 centimeter dik. Leg de aubergine op een bord en bestrooi met zout. Laat circa 1 minuut intrekken, dep droog en draai de aubergine om. Bestrooi met zout en laat weer 1 minuut liggen. Dep ook de andere kant droog. Verhit een flinke laag olijfolie in de pan. Bloem de aubergineplakken en bak ze goudbruin in circa 1 minuut per kant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op papier.

Schaaf plakken van de kaas. Leg de drie ronde plakken aubergine in de ovenschaal. Leg een plakje ham op de lange aubergineplakken, bestrooi met een beetje zout en peper en leg er vervolgens een blaadje basilicum en een plakje taleggio op. Rol het geheel strak op en steek er een cocktailprikker door. Leg elk rolletje op een ronde plak in de ovenschaal om de smeltende kaas op te vangen. Strooi wat paneermeel over de rolletjes en rasp de Parmezaanse kaas erover. Bak in circa 15 minuten goudbruin in de oven.

Pasta
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en hak de knoflook grof. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in ringen. Verhit olijfolie in een pan en voeg de knoflook en rode peper toe. Bak circa 2 minuten en zet het vuur uit. Verwijder de rode peper en knoflook uit de olie door de olie door een zeef te gieten. Hak alle kruiden fijn en snijd de lente-uitjes in ringen. Snijd de tomaten in vieren en voeg toe aan de kruiden.

Voeg de olie toe aan de tomaten en kruiden. Roer de gekookte pasta door het tomatenkruidenmengsel en breng op smaak met een beetje zout.
Garneer naar smaak met geraspte Parmezaanse kaas.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker