Ingredienten

4
Porties

Lichte tonijnsalade

  • 160 g tonijn uit blik
  • 1 avocado
  • 100 ml yoghurt
  • 1 appel
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 10 takjes peterselie

Extra nodig

  • blikopener

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten
Laat de tonijn uitlekken op een zeef. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en roer hier de yoghurt doorheen. Snijd de appel van het klokhuis en snijd de appel in fijne blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Pluk de peterselie en snijd deze fijn. Meng alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Tip: lekker met een cracker of een stengel bleekselderij.

Geef je waardering

12
Lichte tonijnsalade