Chocoladecakes
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Hak de chocolade. Meng de bloem met de witte basterdsuiker, cacaopoeder, bakpoeder en de chocolade door elkaar. Meng in een andere kom de eieren, karnemelk en zonnebloemolie. Meng de eiermassa door de bloemmassa en spatel door tot een egaal beslag. Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier. Bak de cakes in circa 30 minuten gaar. Haal de cakes uit de vorm en laat afkoelen.
Whiskeycrème
Breng de melk met de room en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur. Hak de chocolade en los in de room op. Laat de ganache afkoelen. Klop de boter met de ganache luchtig en voeg de whiskey toe.
Whiskeypunch
Breng de suiker met het water en de whiskey aan de kook en kook tot de suiker is opgelost.
Garnering
Verwarm de oven op 170 ºC. Rooster de pecannoten in 8 minuten.
Tableer de chocolade.Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Schep de chocolade in een cornetje.
Snijd de randen van de cake en verdeel de cake in 4 gelijke rechthoeken. Snijd de randen in blokjes. Bestrijk de plakken met de whiskeypunch. Bestrijk een plak cake met de whiskeycrème en leg er een volgende plak bovenop. Bestrijk ook deze plak enzovoort totdat alle plakken cake besmeerd zijn. Bestrijk de zijkant van de taart ook met whiskeycrème.
Verdeel de achtergehouden cakeblokjes en de pecannoten over de bovenste laag crème. Spuit er lijntjes chocolade over. Laat de taart circa 30 minuten in de koelkast opstijven en snijd de randen eraf met een groot warm mes.
0 reacties