Lenterisotto

19
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Lenterisotto

Breng in een pan het water met het bouillonblokje aan de kook.

Halveer de prei in de lengte en snij de prei in dunne ringen. Verhit een scheutje olie en de helft van de boter in een pan, voeg de prei toe en laat circa 5 minuten zachtjes fruiten. Voeg de rijst toe en bakt circa 3 minuten mee. Blijf continu roeren tot de rijst glazig wordt.

Blus de rijst af met de wijn en roer circa 2 minuten door tot de wijn is opgenomen.  Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst en blijf roeren tot de rijst na circa 15 minuten gaar is. Voeg de doperwten en tuinbonen toe en laat circa 3 minuten garen.

Pluk en hak de munt.

Neem de pan met de risotto van het vuur en voeg de resterende boter, geitenkaas en munt toe en breng op smaak met peper.

Salade

Meng de olijfolie en de mosterd met het sap van de citroen. Pluk en hak de peterselie en bieslook fijn. Meng de kruiden en de rucola door de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Lenterisotto

  • 1 l water
  • 2 groente bouillonblokje
  • 1 prei
  • olijfolie om in te bakken
  • 25 g boter
  • 225 g doperwten
  • 300 g tuinbonen
  • 300 g risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 0.5 bosje munt
  • 150 g zachte geitenkaas
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 1 citroen
  • 1 tl mosterd
  • 0.5 bosje bieslook
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 125 g rucola
  • 3 el olijfolie vergine
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
19