Lenterisotto

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng in een pan het water met het bouillonblokje aan de kook.

Lenterisotto

  • Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne ringen.
  • Verhit een scheutje olie en de helft van de boter in een pan, voeg de prei toe en laat circa 5 minuten zachtjes fruiten.
  • Voeg de rijst toe en bakt circa 3 minuten mee onder continu roeren tot de rijst glazig wordt.
  • Blus de rijst af met de wijn en roer circa 2 minuten door tot de wijn is opgenomen.  
  • Schep lepel voor lepel de bouillon door de rijst en blijf roeren tot de rijst na circa 15 minuten gaar is.
  • Voeg de doperwten en tuinbonen toe en laat circa 3 minuten garen.
  • Pluk en hak de munt.
  • Neem de pan met de risotto van het vuur en voeg de resterende boter, geitenkaas en munt toe en breng op smaak met peper.

Salade

  • Meng de olijfolie en de mosterd met het sap van de citroen.
  • Pluk en hak de peterselie en bieslook fijn. Meng de kruiden en de rucola door de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Lenterisotto

  • 1 l water
  • 2 groente bouillonblokje
  • 1 prei
  • olijfolie om in te bakken
  • 25 g boter
  • 225 g doperwten
  • 300 g tuinbonen
  • 300 g risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 0.5 bosje munt
  • 150 g zachte geitenkaas
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 1 citroen
  • 1 tl mosterd
  • 0.5 bosje bieslook
  • 10 takjes bladpeterselie
  • 125 g rucola
  • 3 el olijfolie vergine
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
3