Lentepuree met asperges en ham-eisaus

2
Makkelijk
Lentepuree met asperges en ham-eisaus

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Asperges en wortels
  • Schil de asperges, snijd circa 2 cm van de onderkant af en snijdt de asperges schuin in gelijke stukken. 
  • Schil en snijd de bospenen in dunne plakken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges en wortels in circa 6 minuten gaar. 
 Ham-eisaus
  • Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel ze en hak ze fijn. 
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Smelt de boter en roer de ham, ei en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
 Lentepuree 
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.
  • Giet de asperges en bospenen af, meng ze door de aardappelpuree en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
 Serveren
  • Verdeel de lentepuree over borden en schep de saus erover.

Ingredienten

4
Personen

Lentepuree met asperges en ham-eisaus

  • 800 g aardappelen
  • 2 bosjes witte asperges
  • 1 bosje bospenen
  • 4 eieren
  • 300 g magere achterham aan stuk
  • 0.5 bosje krulpeterselie
  • 150 g boter
  • 50 ml melk
  • nootmuskaat

Extra nodig

  • pureestamper
Lentepuree met asperges en ham-eisaus
Geef je waardering
2