De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lentepuree met asperges en ham-eisaus

30 min kooktijd
Lentepuree met asperges en ham-eisaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

 

Asperges en wortels
  • Schil de asperges, snijd circa 2 cm van de onderkant af en snijdt de asperges schuin in gelijke stukken. 
  • Schil en snijd de bospenen in dunne plakken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges en wortels in circa 6 minuten gaar. 
 Ham-eisaus
  • Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel ze en hak ze fijn. 
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Smelt de boter en roer de ham, ei en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
 Lentepuree 
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.
  • Giet de asperges en bospenen af, meng ze door de aardappelpuree en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
 Serveren
  • Verdeel de lentepuree over borden en schep de saus erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker