Asperges en wortels
- Schil de asperges, snijd circa 2 cm van de onderkant af en snijdt de asperges schuin in gelijke stukken.
- Schil en snijd de bospenen in dunne plakken.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges en wortels in circa 6 minuten gaar.
- Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel ze en hak ze fijn.
- Snijd de ham in blokjes.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Smelt de boter en roer de ham, ei en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.
- Giet de asperges en bospenen af, meng ze door de aardappelpuree en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Verdeel de lentepuree over borden en schep de saus erover.
0 reacties