Opgebakken aardappelschijfjes
- Verhit 50 ml olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Roer de laatste 5 minuten de boter erdoor.
- Breng de aardappelschijfjes op smaak met een beetje zout en peper.
Lekkerbekjes
- Verhit de resterende olie in een diepe pan.
- Meng in een kom de bloem, maïzena en het bronwater.
- Wentel de kabeljauwfilets één voor één door het beslag. Bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
- Haal de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Breng de lekkerbekjes op smaak met een beetje zout en peper.
Rauwkostsalade
- Schil en snijd de winterpeen in dunne plakjes. Snijd de komkommer in plakjes.
- Verwijder het groen van de radijsjes en snijd de radijsjes in plakjes.
- Halveer de Amsterdamse uien.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de salade.
Remouladesaus
- Hak de kappertjes fijn. Snijd de augurken in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
0 reacties