Lekkerbekjes met remouladesaus

60
Makkelijk
Lekkerbekjes met remouladesaus

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Opgebakken aardappelschijfjes

  • Verhit 50 ml olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Roer de laatste 5 minuten de boter erdoor.
  • Breng de aardappelschijfjes op smaak met een beetje zout en peper.

Lekkerbekjes

  • Verhit de resterende olie in een diepe pan.
  • Meng in een kom de bloem, maïzena en het bronwater.
  • Wentel de kabeljauwfilets één voor één door het beslag. Bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
  • Haal de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  • Breng de lekkerbekjes op smaak met een beetje zout en peper.

Rauwkostsalade

  • Schil en snijd de winterpeen in dunne plakjes. Snijd de komkommer in plakjes.
  • Verwijder het groen van de radijsjes en snijd de radijsjes in plakjes.
  • Halveer de Amsterdamse uien.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de salade.

Remouladesaus

  • Hak de kappertjes fijn. Snijd de augurken in blokjes. Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Lekkerbekjes

  • 550 ml zonnebloemolie
  • 800 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • boter
  • 100 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 150 ml bruisend bronwater
  • 4 kabeljauwfilets à 150 g

Rauwkostsalade

  • 1 winterpeen
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs
  • 100 g Amsterdamse uien
  • 2 el olijfolie extra vergine

Remouladesaus

  • 1 el kappertjes
  • 2 augurken
  • 0.5 bosje bieslook
  • 150 ml halvanaise
  • 20 ml witte wijnazijn

Extra nodig

  • schuimspaan
  • keukenpapier
Lekkerbekjes met remouladesaus
Geef je waardering
60