De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

leidse hutspot met kalfssaucijsjes

Er gaat niets boven een heerlijke bord Leidse hutspot met kalfssaucijsjes. Snel maken dus!

25 min kooktijd
Leidse hutspot met kalfssauscijsjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Er gaat niets boven een heerlijk bord Leidse hutspot met kalfssaucijsjes. Snel maken dus!

Bereidingswijze

Leidse hutspot

  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Schil en snijd de aardappels, pastinaken en de winterpeen in gelijke stukken.
  • Breng in een pan met water en een beetje zout de uien, aardappels, pastinaken en de winterpeen aan de kook. Kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer grof met een pureestamper.
  • Rasp de Leidse kaas.
  • Maak de puree smeuïg met de Leidse kaas, gladde mosterd en de witte wijnazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 

Kalfssaucijsjes

  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de kalfssaucijsjes rondom in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Schenk de kalfsfond erbij en breng aan de kook. Kook circa 4 minuten en wentel de kalfssaucijsjes goed door de fond. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de Leidse hutspot over borden. Verdeel de kalfssaucijsjes erover en lepel de fond eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker