Leidse hutspot
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Schil en snijd de aardappels, pastinaken en de winterpeen in gelijke stukken.
- Breng in een pan met water en een beetje zout de uien, aardappels, pastinaken en de winterpeen aan de kook. Kook in circa 20 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer grof met een pureestamper.
- Rasp de Leidse kaas.
- Maak de puree smeuïg met de Leidse kaas, gladde mosterd en de witte wijnazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Kalfssaucijsjes
- Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de kalfssaucijsjes rondom in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Schenk de kalfsfond erbij en breng aan de kook. Kook circa 4 minuten en wentel de kalfssaucijsjes goed door de fond. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de Leidse hutspot over borden. Verdeel de kalfssaucijsjes erover en lepel de fond eroverheen.
0 reacties