Leidse hutspot

17
Makkelijk
Leidse hutspot

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Leidse hutspot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels, pastinaak en bospenen in gelijke stukken.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Kook de aardappels, pastinaak, winterwortel en de uien in de pan met water in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappels af en pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Verwarm een koekenpan en bak de spekjes in circa 8 minuten krokant.
  • Snijd de Leidse kaas in kleine blokjes.
  • Breng de hutspot op smaak met de azijn, mosterd en een beetje zout en peper en roer de spekblokjes en de Leidse kaas erdoor.

Haagse bluf

  • Klop de eiwitten stijf met de mixer en voeg, al kloppende, langzaam de suiker toe.
  • Voeg langzaam het rode bessensap toe en roer door tot het goed gemengd is.
  • Verdeel de Haagse bluf over de beschuiten.

 

TipLet op bij het gebruik van rauwe eieren. Het is niet verstandig om rauwe eieren te gebruiken bij kleine kinderen, zwangere vrouwen of oudere mensen.

 

Ingredienten

4
Personen

Leidse hutspot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 500 g pastinaak
  • 1 bosje bospenen
  • 3 uien
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 150 g Leidse kaas
  • 30 ml witte wijnazijn
  • 1 el groene mosterd

Haagse bluf

  • 3 eiwitten
  • 100 g suiker
  • 100 ml rode bessensap
  • 4 beschuiten

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
Leidse hutspot
Geef je waardering
17